Keukenhof

Keukenhof is het meest bekende en grootste bloemenpark ter wereld. De vele tuinen en prachtige paviljoens tonen een geweldige verzameling tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën en andere bloemen waar Nederland bekend om staat. Wanneer in het voorjaar de bollenvelden in bloei staan, opent Keukenhof haar deuren en trekt in een periode van 8 à 9 weken zo’n 1,5 miljoen bezoekers uit de hele wereld.

Een bezoek aan ’s werelds grootste bloemententoonstelling is uiteraard niet compleet zonder een leuk aandenken uit één van de 13 verschillende souvenirs- en giftwinkels die verspreid liggen over het hele park. Elke winkel heeft een eigen identiteit en uitstraling, met daarbij een zeer uiteenlopend assortiment. Van sleutelhangers, houten tulpen, mokken, klompen en ansichtkaarten tot zijden sjaals, luxe tassen, glaskunst en prachtige schilderijen. In alle souvenirs en gifts zijn de belangrijkste Holland thema’s, waaronder de tulp, het Delftsblauw, de klomp en de molen op verschillende manieren terug te vinden.

Keukenhof kiest ieder jaar een thema voor de diverse bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, kunstwerken en evenementen. 

Kortom; een bezoek aan dit prachtige, inspirerende park is het elk jaar voor iedereen dubbel en dwars waard.